Heraclied Pedro bezorgt Ajax puntenverlies in Almelo

Ajax heeft op bezoek bij Heracles Almelo voor de vijfde keer dit seizoen gelijkgespeeld. Invaller Luis Pedro schoot de thuisclub in blessuretijd naar een verdiende puntendeling (3-3).

Na 25 minuten leek Ajax op rozen te zitten toen Lasse Schøne de Amsterdammers met een subtiele stift op een 2-0 voorsprong zette. Vijftien minuten daarvoor stond de Deense middenvelder ook aan de basis van de openingstreffer, die uiteindelijk door verdediger Ben Rienstra in zijn eigen doel werd geschoten.

Maar Heracles toonde veerkracht en kwam na ruim een uur op 1-2, na een scrimmage voor het doel van Kenneth Vermeer. Toby Alderweireld schoot de bal tegen Christian Poulsen aan, waarna Mike te Wierik van dichtbij de aansluitingstreffer kon maken.

Nog geen minuut later breidde Ajax de voorsprong echter uit. Een inzet van Schøne werd nog van de lijn gehaald, maar Tobias Sana schoot de rebound binnen. Maar daarmee was de zege nog niet veilig gesteld, want tien minuten voor tijd zorgde Thomas Bruns van buiten het strafschopgebied voor de 2-3.

Ryan Babel leek Ajax alsnog in veilige haven te brengen, maar het doelpunt van de invaller werd ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd ging het mis voor de bezoekers, toen Pedro de gelijkmaker binnenkrulde.

Ajax komt door het gelijkspel op zeventien punten uit negen wedstrijden, waarmee het voorlopig de vierde plaats bezet. Heracles Almelo heeft elf punten, waarmee het negende blijft staan. Foto: VI Images