Heracles zet met komst jeugdig kwartet in op de toekomst

Reacties

Heracles Almelo heeft zich voor komend seizoen versterkt met vier nieuwe talenten, die op termijn moeten uitgroeien tot Eredivisiewaardige spelers. Het gaat om Fahd Aktaou, Mark Engberink, Menno Heerkes en Wout Weghorst.

Heracles zet met komst jeugdig kwartet in op de toekomst

Aktaou, Heerkes en Weghorst (foto) zijn respectievelijk afkomstig van Almere City FC, Jong SC Heerenveen en FC Emmen. Ze tekenen allen een tweejarig contract met een optie voor nog een jaar. Met name Weghorst heeft zijn sporen al verdiend. De 21-jarige spits scoorde dit seizoen elf keer in 34 Jupiler League-duels. Aktaou kwam dertien keer in actie voor Almere.

Voor Engberink lag in Almelo een eenjarige verbintenis met een optie voor nog twee seizoenen klaar. De 21-jarige linksback is afkomstig van Jong FC Twente, en kwam dus net als Aktaou (21) en Weghorst al uit in de Jupiler League. Engberink speelde acht duels voor de beloftenploeg van de Tukkers. Heerkes (20), zoon van ex-Heracles-trainer Gert Heerkes, speelde nog geen betaald voetbal.

Met het kwartet zet Heracles volgens technisch directeur Nico-Jan Hoogma in op de toekomst. 'Heracles Almelo is een club die staat voor het ontwikkelen van jonge spelers. In dat licht moet de komst van deze nieuwelingen ook gezien worden. Jonge spelers proberen we zoveel mogelijk uit de regio te halen. Ze krijgen de tijd om aan te pikken bij het niveau.'

Stel je vraag aan onze clubwatchers op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.