Heracles zet feestelijke opening luister bij met zege op NEC

Reacties

Heracles Almelo heeft de eerste thuiswedstrijd in het vernieuwde Polman Stadion gewonnen. In een uitverkocht huis werd promovendus NEC met 3-0 aan de kant gezet.

Heracles zet feestelijke opening luister bij met zege op NEC

De gerenoveerde thuisbasis van de Heraclieden, de capaciteit werd opgeschroefd naar 12.500 toeschouwers, werd zondag feestelijk geopend. Op het veld gaf de ploeg van John Stegeman de fans ook al snel reden tot juichen. Oussama Tannane (op de foto boven in het midden) besloot na vijf minuten een vrije trap vanaf 35 meter op doel te schieten. Hoewel de IJslandse doelman Hannes Halddórsson de bal van ver zag aankomen, had hij geen antwoord op de kanonskogel: 1-0.

Het eerste duel in het vernieuwde Polman Stadion werd een feestje voor Heracles.
Het eerste duel in het vernieuwde Polman Stadion werd een feestje voor Heracles.

Na de vroege goal van Tannane bleven de verhoudingen op het veld hetzelfde. NEC kon nauwelijks een vuist maken en de thuisploeg zocht naar treffers. Omdat pogingen van Thomas Bruns, Brahim Darri en Iliass Bel Hassani nog geen treffer opleverden, viel de ogenschijnlijke beslissing pas in de 53ste minuut. Bruns kon een rebound binnenprikken, nadat Halldórsson een zwabberschot van Darri zeer slecht had verwerkt.

Als de 2-0 nog niet de beslissing was, dan volgde die een minuut later wel. Toen moest NEC-verdediger Marcel Appiah met een rode kaart inrukken na een wilde tackle. Tegen tien man gaf Heracles het openingsfeestje nog wat extra cachet. Op aangeven van Tannane bepaalde Wout Weghorst beheerst de eindstand op 3-0. In de slotfase was er bovendien ruimte om Gonzalo García García zijn rentree in de Eredivisie te laten maken.

Clubrecord
Door de thuiszege staat Heracles nu op drie punten. Het eerste duel werd immers verloren bij Roda JC Kerkrade met 3-1. Ook de ploeg van trainer Ernest Faber heeft drie punten, aangezien in het eerste duel Excelsior met 1-0 werd verslagen.

Het treffen van vanmiddag gaat bij Heracles niet alleen de boeken in als de openingswedstrijd van het vernieuwde stadion. Omdat Bram Castro geen treffers hoefde toe te staan, incasseerde Heracles voor het derde thuisduel op rij in de Eredivisie geen treffer. Daarmee evenaarde de ploeg het clubrecord, dat stamde uit 2006 en 2008.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.