Heracles wil bestemmingsplan nieuw stadion verruimen

Heracles Almelo wil een nieuw stadion bouwen dat onderdak biedt aan vijftienduizend toeschouwers, maar ondervindt nogal wat problemen bij de uitvoering van het plan. Om de financiering rond te krijgen hoopt de Eredivisieclub dat de gemeente toestaat dat er in en rond het nieuwe stadion detailhandel gevestigd kan worden.

Heracles wil bestemmingsplan nieuw stadion verruimen

Voorzitter Jan Smit (foto) wil dat het bestemmingsplan daartoe wordt 'opgerekt'. Volgens het huidige plan mogen er in het nieuwe stadion op een kleine oppervlakte alleen commerciële activiteiten worden ontplooid die sportgerelateerd zijn. Daardoor heeft Heracles grote moeite om de bouwkosten van vijftien miljoen euro te financieren. De overige vijftien miljoen komen uit een lening waarvoor de gemeente Almelo zich garant heeft gesteld.

De gemeenteraad van de stad moet nu het verruimde bestemmingsplan goedkeuren. Heracles wilde al komende winter met de bouw beginnen, maar dat wordt een moeilijke zaak. De club speelt sinds 1999 in het Polman Stadion met een capaciteit van 8.600 zitplaatsen. Smit, onder wiens leiding Heracles uitgroeide tot een degelijke middenmoter in de Eredivisie, wil met de nieuwe accommodatie de begroting opkrikken van 8,5 miljoen naar vijftien miljoen euro. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's