Heracles vervolgt superseizoen met zege bij De Graafschap

Heracles Almelo blijft uitermate goed presteren in de Eredivisie. De Graafschap hoopte in eigen huis lang op een punt tegen de revelatie van dit seizoen, maar vlak voor tijd moest de hekkensluiter toch het hoofd buigen: 0-1.

Pas in de 83ste minuut kon de huidige nummer vier van de Eredivisie uit Almelo juichen. Na een harde, lage voorzet vanaf de rechterkant van Jaroslav Navrátil werkte Illiass Bel Hassani van dichtbij de bal achter De Graafschap-goalie Hidde Jurjus. Hierdoor konden de Heraclieden alsnog drie punten bijschrijven en zich handhaven in de topvier van de ranglijst.

Lang leek het er echter op dat De Graafschap het derde punt van het seizoen zou behalen. De ploeg deed aardig mee en creëerde zelfs kansjes. Zo was Alexander Bannink in de eerste helft dicht bij een treffer, maar trof hij Heracles-doelman Bram Castro. En ook in de tweede helft werd de keeper van de bezoekers onder vuur genomen, maar pogingen van Nathaniel Will, Bryan Smeets en Erik Quekel balendden niet in het doel.

Heracles kon hier een paar kleine kansjes tegenover zetten, maar scoorde aanvankelijk ook niet. Thomas Bruns was in de eerste helft het dichtst bij een treffer namens de bezoekers, maar schoot op de vuisten van doelman Jurjus. In de tweede helft werden de Heraclieden nauwelijks gevaarlijk voor het vijandelijke doel, tot zeven minuten voor tijd. Toen tekende Bel Hassani voor de enige goal.

Enkele minuten na zijn winnende treffer kon Bel Hassani zijn ploeg nog op 2-0 zetten, maar de matchwinner trof de paal. Door de zege handhaaft het uitstekend presterende Heracles zich in de top van de Eredivisie. De ploeg staat vierde met 21 punten, evenveel als nummer drie PSV. Illustratief voor het seizoen van Heracles is dat het verschil met koplopers Ajax en Feyenoord maar één punt is. Het dapper strijdende De Graafschap blijft, ondanks de inzet, steken op de laatste plaats met twee punten.

Met de overwinning op bezoek bij De Graafschap evenaarde Heracles tevens een clubrecord. De winst op De Vijverberg betekende namelijk alweer de zesde uitzege die de ploeg van trainer John Stegeman in dit kalenderjaar boekte, het hoogste aantal uit de geschiedenis van de club. Dit lukte de Heraclieden eerder in 1964, 2009 en 2013.