Heracles verslaat De Graafschap bij debuut De Jong

Heracles Almelo heeft vrijdag het debuut van trainer Henk de Jong bij De Graafschap verpest. De reserves van SC Heerenveen waren te sterk voor de talenten van Guangzhou Evergrande. ADO Den Haag en Vitesse speelden gelijk.

Heracles Almelo – De Graafschap 2-0
Henk de Jong beleefde een valse start als trainer van De Graafschap. Samuel Armenteros zorgde voor beide doelpunten voor de ploeg van trainer John Stegeman, die vrijdag zijn contract met Heracles met een jaar verlengde.

SC Heerenveen – Guangzhou Evergrande 5-0
In een oefenwedstrijd van twee keer een half uur hadden de reserves van Heerenveen geen kind aan Guangzhou, dat voornamelijk met jeugdspelers aantrad. Het Friese talent Michel Vlap opende de score in Spanje en zorgde ook voor de 4-0. Tussendoor scoorden Luciano Slagveer en Caner Cavlan. Met nog vijf minuten op de klok bepaalde Cavlan de eindstand op 5-0.

FSV Mainz 05 – ADO Den Haag 1-1
Vorig seizoen beleefde Dennis van der Heijden een droomdebuut bij ADO Den Haag door twee keer te scoren op bezoek bij Excelsior (2-4). Vrijdag bepaalde hij de eindstand op 1-1 in het oefenduel met Mainz. Jhon Córdoba zette de Duitsers in de eerste helft op voorsprong.

Vitesse - SC Cambuur 0-0
De Arnhemmers kwamen in de eerste wedstrijd van 2017 niet tot scoren tegen SC Cambuur. Vitesse kreeg wel genoeg kansen op een treffer in Spanje. Ook Cambuur kreeg de bal niet in het net.