Heracles vergroot zorgen van rivaal FC Twente

Reacties

FC Twente is verder in het sportieve moeras weggezakt. Rivaal Heracles Almelo zorgde voor een volgende duw (2-0).

Heracles vergroot zorgen van rivaal FC Twente

De Heraclieden hebben de wind mee, getuige ook het uitgebreide stadion dat dit seizoen in gebruik is genomen. Boven de rivaal zijn er juist dreigende wolken samengepakt door financiële en ook sportieve problemen.

Dat verschil kwam tot uitdrukking zaterdag in Almelo. Heracles was duidelijk de meerdere van FC Twente. Na ruim een kwartier bleek dat door de treffer van Illiass Bel Hassani. Daarbij had hij wel het geluk dat zijn schot van richting werd veranderd, waardoor doelman Nick Marsman op het verkeerde been stond.

Pas een kwartier voor tijd werd de genadeklap uitgedeeld. Wout Weghorst besliste met zijn doelpunt de derby, waarin FC Twente eigenlijk (te) lang in leven werd gehouden. De Enschedese formatie had weliswaar zelf kort na rust ook wat kansen gekregen (via onder anderen nieuwkomer Chinedu Ede), maar het was vooral Heracles dat aanspraak maakte op de zege.

Die kwam ook, en betekende ook het einde aan een slechte reeks op eigen veld tegen FC Twente. Sinds 20 augustus 2006 was in Almelo niet gewonnen van de rivaal. De overwinning betekent ook dat de ploeg van trainer John Stegeman zich met negen punten naast Ajax en Feyenoord heeft genesteld, al hebben de Almeloërs een wedstrijd meer gespeeld.

FC Twente vindt zichzelf terug met een schamel puntje op de zestiende plaats. Daarmee evenaarden de Tukkers een negatief clubrecord. Ook in de seizoenen 2002/2003, 1987/1988 en 1982/1983 pakte Twente in de eerste vier duels slechts één punt. En met het mogelijke vertrek van Jesús Corona, naar FC Porto, worden de sportieve perspectieven er in Enschede ook niet beter op.  

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.