Heracles vecht schorsing Limbombe aan: 'Vonden het geen rood'

Reacties

Heracles Almelo is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB in de richting van Heraclied Bryan Limbombe. Die kreeg vrijdagavond in de uitwedstrijd bij PSV de rode kaart voor een tackle op Luuk de Jong, in Zeist was het voorstel om hem twee wedstrijden effectieve schorsing op te leggen en nog een voorwaardelijk.

Heracles vecht schorsing Limbombe aan: 'Vonden het geen rood'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Heracles heeft dat van de hand gewezen en reageert op de eigen clubkanalen bij monde van technisch directeur Nico-Jan Hoogma 'Wij vonden de overtreding geen rode kaart waard. Het was een gewone voetbalovertreding van een speler die door zijn tegenstander uit balans werd gebracht en daardoor verkeerd uitkomt. Met de rode kaart in de dertiende minuut heeft Bryan er al een wedstrijd schorsing opzitten. Dat vinden wij meer dan voldoende.'

Wat er daadwerkelijk besloten wordt, weten we donderdagavond. Dan wordt Limbombe in Zeist verwacht voor de tuchtcommissie, waar de Belg zijn straf zal horen. Als de aanklager zijn zin krijgt, mist Limbombe de wedstrijden van aanstaande vrijdag uit bij FC Utrecht en de zondag erop thuis tegen Almere City FC.

De rode kaart verdeelde vrijdagavond meteen de meningen. Luuk de Jong, slachtoffer van de overtreding, kon zich wel in de beslissing vinden. Heracles-trainer Erwin van de Looi was het er niet mee eens, en ook ESPN-analist Kenneth Perez vond dat Ingmar Oostrom het rood op zak had mogen houden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Limbombe
Meer over Limbombe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.