Heracles sluit prachtseizoen in stijl af tegen ADO

Heracles Almelo heeft een topseizoen in stijl afgesloten. De ploeg van de naar AZ vertrekkende Gertjan Verbeek won met 4-2 van ADO Den Haag.

De bezoekers uit Den Haag hadden zich de laatste weken veilig gespeeld en toonden vooral in de beginfase dat het wel welletjes was voor dit seizoen. Heracles zat echter nog midden in de flow die de club een prachtig seizoen bezorgde en stond binnen tien minuten al met 2-0 voor.

Marko Vejinovic knalde al rap van buiten het strafschopgebied de 1-0 tegen de touwen en kort daarop kon Everton eenvoudig scoren na goed werk van Darl Douglas. De Almeloërs namen daarna fors gas terug en wisten dat de zege niet meer in gevaar kon komen. Zeker niet toen ADO-aanvaller Karim Soltani rood zag en Birger Maertens twintig minuten voor tijd voor 3-0 zorgde.

Een plotselinge opleving van ADO maakte het toch nog spannend. Een doelpunt van Timothy Derijck en een eigen goal van Antoine van der Linden in een tijdsbestek van twee minuten betekende dat er nog tien spannende minuten zouden volgen. De spanning werd echter gebroken door Douglas die vlak voor affluiten voor 4-2 zorgde.