Heracles ontslaat trainer De Jonge

Reacties

De 3-1 nederlaag op bezoek bij Excelsior is trainer Jan de Jonge fataal geworden. Het bestuur van Heracles Almelo heeft De Jonge zondag ontslagen. Dat maakt de club zojuist bekend.

Heracles ontslaat trainer De Jonge

Voorzitter Jan Smit liet zaterdag direct na de wedstrijd tegen Excelsior al weten dat het bestuur de huidige situatie zou gaan bespreken, maar wilde nog niet te veel op de zaken vooruitlopen. 'Vandaag beslissen we niets. Morgen gaan we met het hele bestuur vergaderen en dan moeten we een beslissing nemen. We moeten goed gaan evalueren. Daarbij betrekken we ook het afgelopen seizoen. Maar zo kan het niet langer', zei Smit zaterdag tegen FOX Sports.

De Jonge reageerde zaterdag na de vierde nederlaag cynisch op de aangekondigde bestuursbijeenkomst. 'Wat moet je daarmee?' Opstappen doet de coach in elk geval niet. 'Dat is geen optie', vervolgde hij. 'Ik kan hier een heel verhaal gaan ophangen, maar we hebben gewoon nul punten. Daar gaat het om. Het resultaat is niet goed.'

De verliespartij in Kralingen was de vierde in even zoveel duels van Heracles. De club uit Almelo verloor dit seizoen tegen achtereenvolgens AZ (3-0), FC Groningen (3-1), SC Cambuur (1-0) en promovendus Excelsior (3-1). Heracles heeft als enige nog geen punt gehaald dit seizoen.

De Jonge is sinds de zomer van 2013 de eindverantwoordelijke in het Polman Stadion. In zijn eerste seizoen eindigde Heracles als veertiende in de Eredivisie. In het verleden was De Jonge hoofdtrainer bij FC Emmen en De Graafschap. Daarnaast was hij jarenlang assistent-trainer bij SC Heerenveen.

Wie de opvolger wordt van De Jonge is nog niet bekend, maar de naam van voormalig Heracles-trainer Gertjan Verbeek valt veelvuldig. Verbeek zit sinds zijn ontslag bij het Duitse 1. FC Nürnberg zonder club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.