Heracles neemt tegen futloos PEC afstand van gevarenzone

Reacties

Heracles Almelo is zondagmiddag weer een stap dichter bij directe handhaving gekomen. Met een 2-0 thuisoverwinning op het weinig strijdbare PEC Zwolle nam de ploeg van trainer John Stegeman afstand van NAC Breda, dat het gat met de veilige vijftiende plaats zag groeien tot drie punten.

Heracles neemt tegen futloos PEC afstand van gevarenzone

Anderhalve week na het bereiken van de bekerfinale waarschuwde trainer Ron Jans zijn spelers ervoor niet te verslappen in de hoop de zesde uitnederlaag op rij te voorkomen. Want juist tegen een degradatiekandidaat als Heracles zou dat wel eens problemen kunnen opleveren. Het is precies wat er zondag gebeurde in het Polman Stadion, waar Heracles voor het eerst sinds 14 februari (2-0 tegen Feyenoord) weer eens won in Eredivisie-verband.

PEC voetbalde weliswaar vrolijk mee in Almelo, maar legde vooral in verdedigend opzicht weinig gewicht in de schaal. Zo kon het gebeuren dat Thomas Bruns (foto) al na veertien minuten de score opende. De opnieuw uitstekend keepende Warner Hahn had nog wel een antwoord op de kopbal van de volledig vrijstaande middenvelder, maar tegen de rebound was ook hij niet bestand.

Trent Sainsbury (links) moest na 52 minuten richting kleedkamers voor een lichte overtreding op Wout Weghorst (midden).
Trent Sainsbury (links) moest na 52 minuten richting kleedkamers voor een lichte overtreding op Wout Weghorst (midden).

Aan de andere kant moest ook Heracles-keeper Bram Castro, vooral dankzij de acties van Jody Lukoki, regelmatig redding brengen. Maar de pogingen van PEC misten het benodigde gif. Daar ontbrak het ook aan toen Bryan Linssen vlak na rust de 2-0 mocht maken. De Heracles-aanvaller ging er met de bal vandoor nadat een handvol Zwolse verdedigers stuk voor stuk had verzuimd die weg te werken.

De bekerfinalist kwam vijf minuten later ook nog eens met tien man te staan, toen Trent Sainsbury werd weggestuurd nadat hij op ongelukkige wijze Wout Weghorst de weg naar het doel ontnam. De wellicht ietwat zware straf van scheidsrechter Pol van Boekel zorgde ervoor dat Heracles het laatste half uur onbezorgd op zoek kon naar nog meer doelpunten, maar die bleven mede dankzij Hahn uit.

In de slotfase drong PEC zowaar nog even aan voor een slotoffensief, maar Castro hield zijn doel voor het sinds het thuisduel met Feyenoord schoon. Waar die wedstrijd de opleving van Heracles inluidde, betekent de zege op PEC dat handhaving weer iets dichterbij komt. In Zwolle is er met de zevende plaats, goed voor de play-offs, en de plek in de bekereindstrijd nog altijd weinig reden tot paniek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.