Heracles moet snijden in loonsom voor spelers

Heracles Almelo hoopt de huidige spelersgroep intact te houden. Volgens voorzitter Jan Smit is het echter geen gemakkelijke opgave de aflopende contracten met Martin Pieckenhagen, Antoine van der Linden, Willie Overtoom, Sebastiaan Steur en Darl Douglas te verlengen.

Heracles moet snijden in loonsom voor spelers

'Duidelijk is dat het totaalbedrag dat bij Heracles op gaat aan loon voor de spelers, naar beneden moet. Hetzij via de salarissen, hetzij via de premies', sprak Smit tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn club. Heracles gaat tijdens het trainingskamp in Spanje om de tafel zitten met de spelers die een verbintenis hebben tot komende zomer.

Smit hekelde nog maar eens de rol van spelersmakelaars. 'Aan de ene kant horen we steeds meer pleidooien dat de salarissen van profvoetballers omlaag moeten, maar de makelaars houden gewoon vast aan een tarief van zeven procent. Als zij dat nu eens halveren tot 3,5 procent hebben ze nog steeds een lucratieve job en levert dat het betaalde voetbal in Nederland op jaarbasis een besparing van tien tot vijftien miljoen euro op.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen