Heracles moet in Almelo punten delen met VVV-Venlo

Heracles Almelo is er zaterdagavond niet in geslaagd te winnen van VVV-Venlo. De ploeg van trainer Peter Bosz bleef op eigen veld steken op een gelijkspel (1-1).

De Heraclieden waren de eerste helft heer en meester en hadden niet veel te duchten van VVV. Na een kwartier spelen tikte Everton (foto) van dichtbij de openingstreffer binnen, nadat VVV-doelman Niki Mäenpää een voorzet van Luis Pedro had losgelaten. Dat was het vijfhonderdste doelpunt van Heracles in het betaalde voetbal.

De thuisploeg bleef vervolgens het betere van het spel houden, maar zag tot afgrijzen dat de bezoekers op slag van rust gelijk kwamen: Bryan Linssen verschalkte Remko Pasveer met een bekeken wippertje: 1-1.

In de tweede helft zakte het niveau behoorlijk weg, al kregen beide ploegen nog kansen op een doelpunt. Aan Heracles-zijde was Overtoom na een fraaie slalom dicht bij de voorsprong. Voor de bezoekers, gecoacht door Ton Lokhoff, stelden Yanic Wildschut en Uche Nwofor doelman Pasveer op de proef. Gescoord werd er echter niet meer. Foto: VI Images