Heracles legt met Fledderus opnieuw 'veel ervaring' vast

Reacties

Heracles Almelo heeft de terugkeer van Mark-Jan Fledderus afgerond. De 31-jarige middenvelder vertrekt bij het gedegradeerde Roda JC Kerkrade, de club hij drie jaar terug juist nog verkoos boven een langer verblijf in Almelo. Fledderus tekent in het Polman Stadion een tweejarig contract, met een optie voor nog een seizoen.

Heracles legt met Fledderus opnieuw 'veel ervaring' vast

Fledderus speelde tussen 2008 en 2011 ook al voor Heracles, nadat hij in de vier jaar daarvoor was uitgegroeid tot een volwaardige Eredivisiespeler bij FC Groningen. Ook bij Roda liet hij zien op het hoogste niveau mee te kunnen, al kon hij de Limburgers niet behoeden voor de laatste plaats in de Eredivisie. Een jaar eerder had de linkspoot Roda juist nog behoed voor degradatie door in de play-offs tegen Sparta Rotterdam kort na elkaar twee vrije trappen te benutten.

Ook afgelopen seizoen had Fledderus als aanvoerder een voortrekkersrol bij Roda door onder meer vijf keer te scoren. Met zijn hoge salaris drukte hij echter te zwaar op de begroting. Een terugkeer naar Heracles was de beste optie voor alle partijen. 'Mark-Jan is een jongen die de club kent en is bovendien een speler die strijdt voor iedere meter', legt directeur Nico-Jan Hoogma de transfer op de clubsite uit. 'Hij is een goede speler die veel ervaring meebrengt.'

Ervaring is sowieso het sleutelwoord bij Heracles, want met het oog op komend seizoen legde de nummer veertien van de afgelopen jaargang ook al Ramon Zomer (31), Bram Castro (31) en Bas Sibum (31) vast. Bovendien overtuigde de clubleiding van de Heraclieden ook Simon Cziommer (33) ervan er nog een jaar aan vast te plakken bij de ploeg van trainer Jan de Jonge.

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.