Heracles laat FC Twente niet lang van voorsprong genieten

De derby tussen Heracles Almelo en FC Twente is zondag geëindigd zonder winnaar. Door treffers van Mateusz Klich en Samuel Armenteros hielden beide clubs een punt over aan het Eredivisie-duel: 1-1.

Twente begon ambitieus, maar de thuisploeg vocht zich al snel terug. Wat volgde was typisch derbyvoetbal. Veel strijd en tackles, maar ook een gebrek aan nauwkeurigheid. Heracles kreeg via Joey Pelupessy een goede kans, maar doelman Nick Marsman bracht redding. Aan de andere kant werd een schot van Klich door een Heracles-been van richting veranderd. Uit de daaropvolgende corner werd Twente niet gevaarlijk.

Richting de rust kreeg Twente een cadeautje. Mike te Wierik kreeg een vrije trap van Enes Ünal tegen zijn arm en scheidsrechter Danny Makkelie wees naar de stip. Klich stuurde doelman Bram Castro in de verkeerde hoek: 0-1. De toeschouwers hadden nog niet met hun ogen geknipperd of de gelijkmaker lag al in het doel. Armenteros zorgde met een kopbal uit een voorzet van Brandley Kuwas voor zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer in Almelo.

Waar beide ploegen voor rust aan elkaar gewaagd waren, nam Heracles na een uur wat meer de overhand. Pelupessy schoot over de goal van Marsman en even later was een inzet van Armenteros na een voorzet van Te Wierik net te hoog. In de slotfase nam Twente de controle wat meer over. Via Yaw Yeboah en de debuterende invaller Dylan Seys kregen de Tukkers nog goede mogelijkheden, maar het bleef 1-1.

Beide clubs schieten weinig op met een punt. Heracles blijft dertiende met zeven punten. Twente komt gelijk met Vitesse, maar de Arnhemmers staan door het betere doelsaldo op de zesde plek. Beide teams hebben dertien punten.