Heracles krijgt groen licht voor uitbreiding Polman stadion

Reacties

De nieuwbouw van het Polman Stadion van Heracles Almelo gaat er komen. De gemeenteraad van Almelo reikt een helpende hand naar de club en verstrekt een lening van circa acht miljoen euro. Dit gebeurde na een stemming in de gemeenteraad (28 voor, 5 tegen). Met het geld gaat de Eredivisieclub een groter stadion realiseren.

Heracles krijgt groen licht voor uitbreiding Polman stadion

Het huidige Polman stadion biedt plaats aan 8500 mensen en moet uitgebreid worden naar ruim 13.500 zitplaatsen. Heracles wil snel beginnen met de verbouwing, maar was afhankelijk van de gemeente. In juni 2013 ging de gemeenteraad al akkoord met een complete nieuwbouw, een plan waar de club in eerste instantie ook vol op had ingezet. Dat was haalbaar wanneer er ook 50.000 vierkante meter aan nieuwe winkelruimte werd gerealiseerd.

Dat vond de provincie Overijssel echter geen goed idee. Die dreigde 8,9 miljoen voor versterking van de binnenstad van Almelo in de wacht te zetten, waarna het plan van tafel ging. Enkele maanden daarvoor dreigde Jan Smit, de voorzitter van Heracles, nog met opstappen. 'Als er in juni geen positieve beslissing komt moet Heracles Almelo per 1 juli op zoek naar een nieuwe voorzitter', zei Smit destijds.

Zover is het niet gekomen, al ontwikkelde de komst van het nieuwe stadion zich wel tot een hoofdpijndossier. De club kijkt vooral naar het heden. 'Wij willen komende zomer al beginnen met de binnenkant van het stadion, zoals de bouw van nieuwe kleedkamers en kantoren', zei directeur Nico-Jan Hoogma onlangs in Voetbal International.

De werkzaamheden aan de buitenzijde wil de club komende seizoen uitvoeren. Tijdens de renovatie speelt Heracles gewoon in het Polman Stadion. In het seizoen 2015/16 moeten de aanpassingen van de thuishaven van Heracles klaar zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.