Heracles komt goed weg tegen nog ongeslagen RKC

Heracles Almelo wacht nog altijd op zijn eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Peter Bosz kwam op bezoek bij RKC Waalwijk niet verder dan een gelijkspel (1-1).

De bezoekers kenden wel een bliksemstart, want al na 23 seconden schoot Willie Overtoom een afvallende bal binnen. Kort daarna kreeg ook Samuel Armenteros een mogelijkheid, maar de aanvaller stuitte op doelman Jeroen Zoet. Nadat Overtoom ook nog eens naast had geschoten, kreeg RKC pas na een half uur zijn eerste kans. Maar ook Jeff Stans schoot naast.

Ook na die kans bleef Heracles de bovenliggende partij en kregen Armenteros en Everton mogelijkheden, maar in de 39ste minuut kwam de thuisclub eigenlijk vanuit het niets op gelijke hoogte. Florian Jozefzoon was de maker van het doelpunt. RKC leek meteen wakker en via Rodney Sneijder was de club uit Waalwijk op slag van rust nog een keer gevaarlijk.

In de tweede helft groeide Remko Pasveer uit tot de redder van Heracles, want de doelman hield RKC verschillende keren van een doelpunt. Robert Braber (twee keer), Cuco Martina en Teddy Chevalier kregen verschillende kansen op een doelpunt, maar de bal wilde er maar niet in. Kort voor tijd leek Geoffrey Castillion drie punten te stelen uit Waalwijk, maar de spits (die vorig seizoen nog op huurbasis speelde bij RKC) schoot uit een counter op de paal.

De punten werden dus gedeeld, waardoor RKC Waalwijk nu acht punten heeft uit vier duels en daarmee de tweede plaats bezet. RKC startte voor het laatst in het seizoen 2005/2006 met vier duels zonder nederlaag. Voor Heracles was het het tweede punt. Foto: VI Images