Heracles kan vorig seizoen nu al evenaren: 'Vol aan de bak'

Reacties

Heracles Almelo is nog slechts drie punten verwijderd van het puntenaantal dat de club in het gehele vorige seizoen (37) behaalde. Vrijdagavond kan dat aantal al geëvenaard worden wanneer het uitduel met Willem II wordt gewonnen.

Heracles kan vorig seizoen nu al evenaren: 'Vol aan de bak'

Dat zou betekenen dat Heracles dertien wedstrijden voor het einde van het seizoen al hetzelfde gepresteerd heeft als in de gehele vorige jaargang, wat de knappe prestaties van de huidige nummer vijf van de Eredivisie nog maar eens onderstreept. Stegeman houdt zich echter niet bezig met de cijfertjes en laat op de clubsite weten een lastige wedstrijd te verwachten.

'We moeten de goede aspecten uit de wedstrijd bij Ajax (0-0, red.) meenemen, en dat is met name hoe we verdedigd hebben met elkaar. Als we de organisatie goed bewaken dan kunnen we het zelfs een topploeg moeilijk maken. We kijken wel kritischer naar het spel in balbezit, dat moet vele malen beter', aldus Stegeman, die zijn ploeg ziet groeien. 'Tegen De Graafschap (2-1 winst, red.) zijn we er goed uitgekomen en ook tegen Ajax hebben we het fysiek prima volgehouden. We hebben het zeker niet afgelegd op fysiek gebied.'

Willem II is in de ogen van Stegeman een geduchte tegenstander voor Heracles. 'Willem II heeft met Ogbeche, Hupperts en Achenteh drie goede nieuwe spelers gehaald. Samen met de spelers die ze al hadden hebben ze een goede ploeg. Tegen FC Groningen (1-1, red.) waren ze afgelopen dinsdag de betere ploeg, maar kregen ze in de laatste minuut het deksel op de neus. We zullen morgen vol aan de bak moeten om een goed resultaat te halen. Willem II is een voetballende ploeg, ik heb veel respect voor de manier waarop ze het doen.'

Heracles moet het tegen Willem II doen zonder Bas Sibum, Tim Breukers en Dario Vujicevic, die allen geblesseerd zijn. Achter de namen van Wout Weghorst en Joey Pelupessy staat door tegen Ajax opgelopen klachten nog een vraagteken. De Almeloërs verzamelden in de laatste vijf uitwedstrijden in de Eredivisie overigens slechts twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.