Heracles kan tegen Excelsior niet profiteren van misstap PSV

Heracles Almelo is er niet in geslaagd PSV te achterhalen. De ploeg van trainer John Stegeman was in eigen huis niet opgewassen tegen Excelsior, dat dapper ten strijde ging: 0-0.

Het leek er geen moment op dat de Heraclieden aan het langste eind gingen trekken tegen de Rotterdammers. Excelsior was agressiever, maakte minder fouten en kreeg de meeste kansen. Onder anderen spits Tom van Weert was voor rust dicht bij een treffer. Nadat Heracles-keeper Bram Castro een afstandsknal van Tom van Mieghem niet goed had verwerkt, lukte het de aanvalsleider niet om de bal in het lege doel te schieten.

Omdat ook kansen van Brandley Kuwas en Jurgen Mattheij niet binnenvielen en Heracles nauwelijks gevaar kon stichten, gingen beide ploegen met 0-0 de rust in. Dat betekende de eerste doelpuntloze eerste helft van dit seizoen in het Polmanstadion.

Na de pauze was het opnieuw Excelsior dat het meeste aanspraak maakte op de zege. De ploeg kon het aanvallende spel dat het in de eerste helft liet zien voortzetten en dat leverde het nodige gevaar op. De Rotterdammers hadden het vizier echter niet op scherp.

In de slotfase lukte het Heracles nog bijna om de zege binnen te slepen. Oussama Tannane, die terug is van een blessure en mocht invallen, maakte zich bijna onsterfelijk. Hij kon zijn rentree echter niet opluisteren met een goal. Ook zijn ploeggenoten konden, ondanks een slotoffensief, geen doorbraak forceren.

Doordat PSV zaterdagavond gelijkspeelde tegen Willem II (2-2) had Heracles op gelijke hoogte kunnen komen met de Eindhovenaren. Dit lukte de revelatie van het seizoen echter niet, waardoor het verschil twee punten blijft. Excelsior, dat door de remise voor de vijfde uitwedstrijd op rij ongeslagen bleef, komt op zestien punten en blijft in de middenmoot.