Heracles is RKC voor tweede keer binnen een week de baas

Voor de tweede keer in een week verloor RKC Waalwijk thuis van Heracles Almelo (4-1). De eerste drie treffers van Mark Uth voor Heracles maakten het verschil in Waalwijk.

Voor RKC geldt Heracles als ware Angstgegner. Sinds 10 februari 2007 (2-0 winst) won de club uit Waalwijk niet van de tegenstander uit Almelo. Dinsdag troffen RKC en Heracles elkaar al voor de KNVB-beker, ook in Waalwijk. Heracles stapte na verlenging met een 1-0 zege van het veld en die stand stond in het competitieduel ook al na tien minuten op het bord. Na een goede actie van Mikhael Rosheuvel kwam de bal via de kluts voor de voeten van Uth, die doeltreffend uithaalde en zijn eerste goal voor Heracles maakte.

Door een foute inspeelpass van Milano Koenders kwam RKC na 24 minuten weer op gelijke hoogte. Romeo Castelen stuurde Aurélien Joachim weg, waarna de Luxemburgse spits koelbloedig afrondde. Dankzij de individuele klasse van Bryan Linssen ging Heracles toch met een voorsprong rusten. De linksbuiten kwam van links naar binnen, passeerde twee tegenstanders en vond met zijn rechterbeen de verre hoek (2-1).

Een nieuwe treffer van SC Heerenveen-huurling Uth maakte al in de 53ste minuut een einde alle aspiraties van RKC. Een mislukt schot van invaller Simon Cziommer belandde voor de voeten Uth, die opnieuw rustig afrondde en zijn tweede doelpunt van dit seizoen maakte.

Met het inbrengen van Jean-David Beauguel en Robert Braber probeerde RKC het tij nog te keren, maar Uth knikte tien minuten voor tijd zijn derde treffer van de avond binnen en bepaalde de eindstand op 4-1.

Slechte reeks
Door de nederlaag zet RKC zijn slechte reeks voort. Het elftal van trainer Erwin Koeman verloor zes van zijn laatste zeven wedstrijden. Alleen uit bij NEC (2-2) werd in deze periode een punt gepakt. Doordat in de eerste twee competitieduels gestunt werd tegen FC Twente (1-1) en Vitesse (4-2 winst) staat RKC met vijf punten op de zestiende plaats. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen PSV.