Heracles en FC Utrecht schieten weinig op met gelijkspel

Heracles Almelo en FC Utrecht hebben elkaar zaterdagavond in het Polman Stadion in evenwicht gehouden: 1-1. Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel.

Nummer zes Heracles en nummer vijf Utrecht zijn nog volop in de race voor Europees voetbal. Een overwinning in het onderlinge duel was voor beide ploegen dan ook bijzonder welkom, maar het mocht niet zo zijn. Daar zal met name Utrecht van balen, want de ploeg van trainer Erik ten Hag was sterker in Almelo en verdiende misschien wel wat meer dan een punt.

Na een belabberde eerste helft, waarin Ramon Zomer de lat raakte met een kopbal en Nacer Barazite door een slechte controle een Utrecht-kans verprutste, was het Heracles dat tien minuten na rust op voorsprong kwam. Jaroslav Navratil volleerde fraai raak op aangeven van Robin Gosens. Opmerkelijk genoeg werd niet Heracles, maar Utrecht sterker na het openingsdoelpunt.

Drie minuten na de treffer stond het alweer 1-1. Na een fraaie combinatie met Willem Janssen scoorde Andreas Ludwig met een droge schuiver. Door in de 71ste minuut Ruud Boymans - Ten Hag gaf in de basisopstelling de voorkeur aan Barazite - in te brengen, werden de intenties van de bezoekers nog duidelijker: er moest gewonnen worden.

Utrecht was ook heer en meester in de laatste twintig minuten en dat was voor een groot deel te danken aan Boymans. De spits zag Heracles-doelman Bram Castro vijf minuten na zijn entree redden op een puntertje, terwijl Mark van der Maarel de rebound in het zijnet schoot. Ook een volley van Boymans op aangeven van Sébastien Haller was een prooi voor Castro, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Door de remise blijft FC Utrecht vijfde met 46 punten uit 29 wedstrijden, één minder dan nummer vier AZ - dat zaterdagavond nog tegen PSV speelt - en drie minder dan nummer drie Feyenoord. Heracles Almelo staat met 45 punten zesde.