Heracles doet goede zaken met zege op ADO Den Haag

Heracles Almelo heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd om handhaving. Concurrent ADO Den Haag werd op eigen veld te kijk gezet (1-3), waardoor Heracles ten koste van Go Ahead Eagles naar de veilige vijftiende plaats stijgt.

ADO-trainer Henk Fraser overwoog ultra-aanvallend aan de aftrap te komen onder het mom van de aanval is de beste verdediging. De kwetsbaarheid van de Haagse defensie lag ten grondslag aan deze gedachtegang, die uiteindelijk niet werd doorgezet in de basisformatie.

In Den Haag was het juist Heracles Almelo dat verraste met de aanvalsopzet, waarin Denni Avdic als schaduwspits een opvallende rol vervulde. ADO had moeite met de offensieve intenties van de Tukkers, die in de derde minuut een voorsprong namen. Wout Weghorst kopte raak na een corner van Mark-Jan Fledderus.

Het kostte ADO veel moeite zich te herpakken. Gaandeweg de open wedstrijd met kansen voor beide ploegen rechtte de thuisclub meer en meer de rug. Bram Castro voorkwam een Haagse gelijkmaker met enkele goede reddingen, maar de Heracles-doelman moest kort voor rust toch buigen. Mike van Duinen was attent toen de bal via Castro na een Haagse voorzet voor zijn voeten was gekomen: 1-1.

Mike van Duinen maakt de 1-1 na een slippertje van Bram Castro.

De opluchting van de gelijkmaker zorgde bij ADO voor een impuls te jagen op meer. Maar na rust maakte dat positieve gevoel plaats voor ontreddering. De 1-2 van Avdic in de 55ste minuut was daarbij een eerste tik. De Zweedse spits prikte binnen nadat een schot van Brahim Darri via de paal in zijn bezit was gekomen.

De tweede Heracles-treffer noopte Fraser dan toch te komen met Oleksandr Iakovenko als extra spits. De ultra-aanvallende tactiek bleef zonder resultaat. Enkele minuten na de entree van de Oekraïense huurling bracht een andere verse kracht de beslissing in het voordeel van Heracles. Opnieuw stond Darri aan de basis van de Almelose goal. Dit keer strandde zijn poging op de lat en was invaller Iliass Bel Hassani de gelukkige in de rebound 1-3.

Door het resultaat in Den Haag is Heracles boven de rode streep geklommen. Dat ging ten koste van Go Ahead Eagles, dat zaterdag met 1-0 verloor van NAC Breda. Voor ADO betekende het tweede thuisverlies op rij dat het degradatiespook blijft rondwaren in de Hofstad. Heracles heeft de achterstand verkleind tot drie punten.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}