Heracles bouwt verder aan selectie voor volgend seizoen

Reacties

Heracles Almelo hoeft dit seizoen niet te vrezen voor degradatie en is daarom al volop bezig met de selectie voor de volgende jaargang. Van vier basisspelers loopt het contract na dit seizoen af.

Heracles bouwt verder aan selectie voor volgend seizoen

Het gaat om Iliass Bel Hassani (foto), Wout Weghorst, Joey Pelupessy en Ramon Zomer. Op de eerste drie heeft Heracles nog een optie en dat geldt ook voor de talenten Rick Hemmink en Menno Heerkes. Mogelijk wordt een aantal van bovenstaande spelers zelfs langer vastgelegd dan het extra optiejaar.

'Bij een aantal van die jongens hebben we zeker de overweging om langer door te gaan dan het optiejaar', bevestigt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma aan VI. 'De huidige groep zit kwalitatief en karakterologisch prima in elkaar en het is niet meer dan logisch dat we die zo goed mogelijk intact willen houden. Binnen nu en anderhalve maand moet er veel duidelijk worden.' Het contract van aanvoerder Mark-Jan Fledderus werd onlangs automatisch met een jaar verlengd omdat hij een contractueel afgesproken aantal wedstrijden gespeeld heeft.

Doelstelling
Heracles, de trotse nummer drie van de Eredivisie op dit moment, heeft de doelstelling (handhaving) ondertussen al behaald. Hoogma: 'Het zou prachtig zijn als we tot het einde van het seizoen kunnen strijden om deelname aan de play-offs. Afhankelijk van het verloop in het bekertoernooi gaat het om plaats vier tot en met zeven of vijf tot en met acht. Van de andere kant moeten we ook reëel zijn: tussen de derde en de tiende plaats op de ranglijst zit momenteel maar zes punten verschil.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.