Heracles bevestigt kracht in eigen huis tegen Heerenveen

Reacties

Een week na de nederlaag op natuurgras bij AZ (3-1) heeft Heracles Almelo de draad op het eigen kunstgrasveld weer opgepakt. Tegen SC Heerenveen boekte de ploeg van trainer John Stegeman de zesde thuisoverwinning op rij (inclusief vorig seizoen). Het betekent een evenaring van het clubrecord uit 2006 en 2010.

Heracles bevestigt kracht in eigen huis tegen Heerenveen

Heerenveen reisde af naar Almelo in de wetenschap dat het zelf al zes Eredivisie-wedstrijden niet had gewonnen, al twee competitieduels niet had gescoord én dat de clubloze Afonso Alves zich meldde om mee te trainen. In het Abe Lenstra Stadion zullen de gedachten deze week daarom best even zijn afgedwaald naar de thuiswedstrijd van 7 oktober 2007, toen de Braziliaan met zeven goals voor een monsterzege (9-0) op Heracles zorgde.

Acht jaar later zit trainer Dwight Lodeweges verlegen om een scorende spits. Mitchell Te Vrede was alleen trefzeker bij zijn debuut tegen De Graafschap (3-1), terwijl Henk Veerman nog niet scoorde in dit Eredivisie-seizoen. Ook de hoopgevende start in Almelo bracht daar geen verandering in. Doelman Bram Castro was een sta-in-de-weg toen eerst Veerman en in de rebound clubtopscorer Simon Thern (drie goals) voor hem opdoken. Ook een afstandsschot van Veerman tikte Castro uit de hoek.

Iliass Bel Hassani brak de ban voor Heracles in de zevende competitiewedstrijd op kunstgras. Alleen die op bezoek bij Roda JC tijdens de eerste speelronde ging verloren (3-1).
Iliass Bel Hassani brak de ban voor Heracles in de zevende competitiewedstrijd op kunstgras. Alleen die op bezoek bij Roda JC tijdens de eerste speelronde ging verloren (3-1).

Waar Heerenveen er in het eerste half uur met enkele fraaie aanvallen regelmatig gevaarlijk uitkwam, leek het Heracles bij afwezigheid van de geschorste smaakmaker Oussama Tannane (vijf goals) aan inspiratie te ontbreken. Tien minuten voor rust bewees Iliass Bel Hassani (foto boven) echter dat die er wel degelijk was. Uit een mislukte voorzet van Wout Droste nam de 23-jarige middenvelder de bal knap mee, om hem vervolgens hard in de kruising te schieten.

Hoe mooi het doelpunt van Bel Hassani ook was, zijn reputatie als meest doelpuntrijke Eredivisie-ontmoeting van de laatste tien jaar maakte Heracles-Heerenveen niet waar. De Friezen speelden met Luka Zahovic en Te Vrede als vervangers van de halverwege geblesseerd uitgevallen Jerry St. Juste en Veerman na rust weinig klaar, waardoor de ploeg van Lodeweges voor het eerst sinds 2009 in drie Eredivisie-wedstrijden op rij niet tot scoren kwam.

Heracles hield het onnodig lang spannend of het de zesde thuiszege op rij zou boeken en dus het clubrecord zou evenaren. Erwin Mulder bewees zijn waarde toen hij een knap schot van Jaroslav Navratil tegen de lat tikte en de rebound van Wout Weghorst onschadelijk maakte. Nadat Mulder ook de doorgebroken Brahim Darri nog had afgestopt, stelde Weghorst met een kopbal de voorlopige tweede plaats – op twee punten boven Feyenoord - alsnog veilig. Heerenveen staat twaalfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.