Heracles Almelo wint eerste Eredivisieduel ooit met PEC

Heracles Almelo heeft zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle de eerste uitzege van dit seizoen geboekt. In Zwolle werd met 0-3 gewonnen in de eerste onderlinge ontmoeting in de Eredivisie tussen beide ploegen.

In het eerste bedrijf was de ploeg van trainer Peter Bosz de bovenliggende partij en vertaalden de Almeloërs dat overwicht in de veertiende minuut naar een voorsprong. Samuel Armenteros vond uit de draai met een diagonale inzet het doel.

Vervolgens kreeg Heracles tot de rust diverse kansen om verder weg te lopen, maar bleef het thuispubliek in een goed resultaat geloven omdat Heracles de trekker niet over haalde. Dat gebeurde in de tweede helft wel.

Een eerste goal van Ninos Gouriye (foto) werd vanwege buitenspel (Lerin Duarte verlengde op onhandige wijze, waardoor de doelpuntenmaker zijn treffer geannuleerd zag worden) afgekeurd. Later was het diezelfde Gouriye die middels twee treffers alsnog de nekslag uitdeelde. Zonder een strobreed in de weg gelegd te worden, kon hij in de korte hoek raak schieten en even later bepaalde hij de eindstand met een handig wippertje op 0-3.

Door de nederlaag blijft Zwolle op vijf punten steken. Heracles voegde drie punten aan het totaal toe en staat met de tien vergaarde punten in de middenmoot. Foto: VI Images