Heracles Almelo stunt tegen FC Twente

Heracles Almelo hoeft na de stunt in Enschede nog niet te wanhopen waar het handhaving in de Eredivisie betreft. FC Twente baalt van de onnodige remise (1-1).

Heracles Almelo stunt tegen FC Twente

Enschede hield de adem in toen Igor Gluscevic Heracles in de achtste minuut aan de nooit vermoede voorsprong hielp. Sander Boschker stond veel te ver voor zijn doel, en die verkeerde positie werd door de Serviër probleemloos afgestraft.

Terwijl Heracles even met tien man speelde omdat Heracles-aanvoerder Rob Maas niet verder kon, bracht Karim El Ahmadi FC Twente op gelijke hoogte. Toch was het de verdienste van Heracles dat de wedstrijd in evenwicht bleef.

Heracles, dat in uitwedstrijden zelden punten pakt, slaagde er in om te voorkomen dat het gedegen middenveld van FC Twente, El Ahmadi, Orlando Engelaar en Ismail Aissaiti, greep kon krijgen op de wedstrijd.

Na rust probeerde FC Twente het tempo te verhogen en meer druk te zetten, maar de Almeloërs bleven hun opponent fel op de huid zitten. FC Twente kwam maar niet aan voetballen toe, omdat ook de opbouw van achteruit goed werd verstoord door de streekgenoot.

Het zou eigenlijk te veel van het goede zijn geweest, maar Rob Friend had de derby in het voordeel van Heracles kunnen beslissen toen hij alleen voor Boschker de mogelijkheid op een hernieuwde voorsprong aan zich voorbij liet gaan.

Bekijk hier al onze video's