Heracles Almelo ruim langs NAC Breda na bliksemstart

Binnen vier minuten was de wedstrijd tussen Heracles Almelo en NAC Breda beslist. De thuisclub leidde op dat moment met 2-0 en beleefde daardoor een eenvoudig avond.

Gertjan Verbeek zag zijn ploeg uitstekend uit de startblokken komen en in de tweede minuut leidde Heracles dan ook al met 1-0. Na een prima aanval via Willie Overtoom, Everton en Darl Douglas kwam de bal bij Bas Dost terecht, die de thuisploeg op voorsprong zette.

Twee minuten later was het Overtoom die de voorsprong verdubbelde met een afstandsschot, waardoor de wedstrijd eigenlijk al beslist was. Voor rust kreeg Heracles nog enkele goede mogelijkheden op de 3-0, maar deze viel pas in de 59ste minuut.

Everton maakte zijn twaalfde Eredivisietreffer van dit seizoen en droeg zo zijn steentje bij aan de eenvoudige overwinning van Heracles. NAC mocht blij zijn dat het slechts bij 3-0 bleef in Almelo. De bezoekers lieten helemaal niets zien en verloren kansloos.

Heracles klimt door de overwinning naar de vijfde plaats met
46 punten uit 28 wedstrijden. AZ staat een plaats lager met één punt minder, maar heeft nog een duel tegoed. NAC is negende en sluit het linkerrijtje, met negen punten achterstand op Heracles.