Heracles Almelo heeft lucht na zege op ADO

Heracles Almelo deed goede zaken in de strijd tegen degradatie, maar voor ADO Den Haag lijkt het nagenoeg onmogelijk zich nog direct veilig te voetballen na de 3-1 nederlaag in het Polman Stadion.

Dat hebben de Hagenaars aan zichzelf te wijten. Net als een week eerder tegen Feyenoord, was ADO goed aan de wedstrijd begonnen. Maar afgezien van die openingsfase overtuigden de mannen van coach Lex Schoenmaker geen moment. Heracles verdiende dan ook de drie punten.

Rob Maas had zijn ploeg in de 35ste minuut op een 1-0 voorsprong gezet, nadat de Tukkers via Eddy Bosnar, Ragnar Klavan en Robbert Schilder al enkele keren kansrijk waren geweest. De aanvoerder benutte heel beheerst een strafschop, nadat Igor Gluscevic onderuit was gegaan in een duel met Alberto Saavedra.

Michael Mols tekende halverwege de tweede helft nog wel onverwacht voor de gelijkmaker met een kopbal na geknoei van doelman Martin Pieckenhagen en zijn defensie, maar in het laatste kwartier besliste Heracles dan toch de partij in zijn voordeel.

Gluscevic tikte in de 77ste minuut bij de eerste paal een hoekschop van Schilder achter Sergio Sánchez en vijf minuten later was het Karim Bridji die scoorde nadat Rob Friend hem alleen op weg naar het Haagse doel had gezet.

Heracles bezet de veertiende plaats in de Eredivisie met een voorsprong van drie punten op nummer zestien Excelsior en acht punten op hekkensluiter ADO.