Heracles Almelo en Vitesse schieten weinig op met remise

Heracles Almelo en Vitesse hebben een punt overgehouden aan een weinig spectaculaire wedstrijd in het Polman Stadion: 1-1.

Het duel in Almelo ontbrandde pas in de 65ste minuut toen Oussama Tannane in de as van het veld zijn man uitkapte en met rechts de verre hoek vond: 1-0. De buitenspeler maakte alweer zijn zevende doelpunt van dit seizoen.

In de eerste helft had Eloy Room nog een doelpunt van Tannane verijdeld. De Vitesse-doelman tikte de inzet van Tannane tegen de paal. Vitesse beet na de hervatting pas voor het eerst van zich af. Valeri Qazaishvili en Milot Rashica lieten de kans liggen om de score te openen.

Direct na de 1-0 kreeg Qazaishvili een reuzekans om de stand direct weer gelijk te trekken, maar de Georgiër mikte naast het doel van Bram Castro. Rashica ging beter om met zijn herkansing. De Albaniër werd weggestuurd door Qazaishvili en rondde feilloos af in de bovenhoek.

Dus bleef Vitesse voor de negende Eredivisie-wedstrijd op rij (W5, G4) ongeslagen tegen Heracles. Een succesje waar trainer Peter Bosz tegen zijn oude club niet heel veel aan had, want zijn ploeg staat nu zesde. Heracles is twee plaatsen hoger terug te vinden.