Heracles Almelo eenvoudig langs armetierig Excelsior

Heracles Almelo had weinig te duchten van een zwak Excelsior en won met 2-0. De Rotterdammers blijven daardoor hekkensluiter, op vier punten van VVV-Venlo dat met 4-1 won van RKC Waalwijk. Heracles kwam in punten op gelijke hoogte met Ajax dat zesde staat, maar zondag nog tegen Feyenoord speelt.

Met slechts twee punten op zak na negen competitiewedstrijden begon Excelsior aan het thuisduel met Heracles Almelo, volgens de Rotterdamse coach John Lammers de best combinerende ploeg van de Eredivisie. Daar bleek de eerste helft echter weinig van.

In een matige wedstrijd was het de thuisploeg die aanvankelijk het initiatief had en enkele kansjes kreeg. Vijf minuten voor rust kwam Heracles met een gelukje op voorsprong. Een hoekschop van de bezoekers werd door verdediger Samuel Scheimann, onder druk van Everton, in eigen doel gewerkt.

Na die treffer had de hekkensluiter in de Eredivisie niets meer te vertellen in het eigen stadion. Dit leidde tot onvrede bij het publiek dat steeds harder begon te morren. Tot overmaat van ramp kwam Heracles een kwartier voor tijd op 2-0.

Een diepe bal van Antoine van der Linden werd mooi klaar gelegd door Luis Pedro en beheerst binnen geschoten door de aanstormende Willy Overtoom. Het bleek voor Heracles ruim voldoende om het matige Excelsior te kloppen. Foto: VI Images