Heracles Almelo aast op uniek resultaat in De Kuip

• Feyenoord is nu zeven Eredivisieduels op rij ongeslagen (W5, G2). De ploeg was onder Ronald Koeman voor het laatst zo lang ongeslagen in de periode november–december 2012. Bij een zege of gelijkspel tegen Heracles  verbeteren ze die reeks (acht duels op rij ongeslagen).

Heracles Almelo aast op uniek resultaat in De Kuip

Feyenoord presteert gemeten over de laatste zes duels in de Eredivisie het best van alle ploegen: veertien punten (doelcijfers 16-8).

Heracles Almelo won maar één van zijn laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie (W1, V3, G1).

Heracles presteert dit seizoen wisselvallig buiten Almelo. De ploeg van trainer Jan de Jonge verloor bij Vitesse (3-1), SC Cambuur (2-0) en NAC Breda (2-1), maar won tussen die duels door juist met ruime cijfers bij SC Heerenveen (2-4) en RKC Waalwijk (1-4).

Feyenoord club-topscorer Graziano Pellè (tien goals) scoorde in de vorige speelronde tegen Go Ahead niet. De Italiaan scoorde in dertien van zijn 39 Eredivisieduels voor Feyenoord niet.

De spits heeft desondanks nog een prima doelpuntenmoyenne: 37 doelpunten in 39 Eredivisiewedstrijden. Liefst 27 daarvan maakte de aanvoerder in de eigen Kuip.

Heracles heeft na tien duels in de Eredivisie slechts één clean sheet. Alleen in het thuisduel tegen ADO hield de ploeg van Jan de Jonge de nul (ADO Den Haag 1-0).

Bij Heracles speelden doelman Pemko Pasveer en aanvaller Bryan Linssen tot nu toe alles in de Eredivisie. Bij Feyenoord miste Graziano Pellè nog geen minuut.

Feyenoord heeft tot nu een efficiënte aanval. De ploeg creëerde 124 doelpogingen en zag daarvan 22 daarvan omgezet worden in een doelpunt, wat neerkomt op een hoog percentage van 17,74 procent.

Heracles maakte veruit de meeste overtredingen dit seizoen: 182. Dat zijn er 101 meer dan Ajax dat na de eerste tien speelronden het minst vaak zondigde tegen de spelregels.

Feyenoord maakt al elf Eredivisieduels op rij minimaal één doelpunt.

Heracles bezocht in de Eredivisiehistorie dertien keer de Kuip en won nog nooit (V10, G3).

Feyenoord maakte in de laatste zes ontmoetingen in de Kuip tegen Heracles 24 doelpunten. Vorig seizoen versloegen de Rotterdammers de Almeloërs met 6-0 ( John Goossens en Graziano Pellè scoorden toen beiden twee keer).

Samenstelling: Ramon Min & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's