Henry en Márquez helpen Barcelona op weg naar finale

Real Mallorca dreigt te stranden in de halve finale van de strijd om de Copa del Rey. Een uitgekleed Barcelona nam in de heenwedstrijd in Camp Nou een voorsprong (2-0).

Thierry Henry zette Barcelona tien minuten voor rust op voorsprong in de eerste wedstrijd van de halve finale. Bojan Krkic vond met een voorzet de Franse aanvaller, die met het hoofd Mallorca-keeper Gérman Lux het nakijken gaf.

Lux voorkwam een grotere achterstand maar kon een tweede Barcelona-goal niet voorkomen. Met Lionel Messi als invaller verdubbelde Rafael Márquez uit een vrije trap een kwartier voor het einde de marge.

In de finale wacht de winnaar van het duel Sevilla-Athletic de Bilbao. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-1 zege voor Sevilla.