Henriksen bevestigt naderende deal tussen AZ en Anderlecht

Reacties

Markus Henriksen (24) is al in gesprek met Anderlecht over een transfer. De Noorse middenvelder van AZ liet weten dat de clubs een akkoord naderen.

Henriksen bevestigt naderende deal tussen AZ en Anderlecht

Na afloop van het Europa League-duel met Vojvodina Novi Sad (0-0, na 0-3 uitzege) werd Henriksen bij FOX geconfronteerd met de belangstelling van de Belgische topclub. 'De clubs zijn er bijna uit, dus nu is het aan mij', aldus de offensieve middenvelder, die erkende dat een eventueel vertrek bij AZ niet gemakkelijk zou zijn. 'Ik ben hier nu al vier jaar en heb het naar mijn zin. Maar om beter te worden, zul je af en toe een stap moeten maken.'

Henriksen beschikt bij AZ nog over een contract tot medio 2017. De 27-voudig international (twee goals) kwam in 2012 over van Rosenborg BK, dat destijds twee miljoen euro voor hem ontving van AZ. Sindsdien speelde hij in Alkmaar 108 competitieduels waarin hij 26 keer scoorde. Dit seizoen was hij twee keer trefzeker in zes officiële duels, zowel in het uitduel met FC Utrecht als thuis tegen SC Heerenveen vond hij het net.

Net als AZ kwalificeerde Anderlecht zich voor de groepsfase van de Europa League. De Belgen werden in de race om een Champions League-ticket aan de kant gezet door FK Rostov, dat daarna ook Ajax versloeg, maar waren in de play-offs om een Europa League-startbewijs veel te sterk voor Slavia Praag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.