Hendrix gaat concurrentie bij PSV vol vertrouwen aan

Reacties

Jorrit Hendrix is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De middenvelder van PSV speelde zaterdag tegen PEC Zwolle wederom uitstekend, maar het is de vraag of hij zijn basisplaats wel kan behouden.

Hendrix gaat concurrentie bij PSV vol vertrouwen aan

PSV trok met Bart Ramselaar al een nieuwe middenvelder aan en staat ook op het punt zich te versterken met Siem de Jong. Zo krijgt Hendrix er in één klap twee concurrenten bij. Vorig seizoen belandde het jeugdproduct al op de bank nadat PSV Marco van Ginkel huurde in de winterstop. 'Ik weet dat er meer concurrentie bij komt, maar dat houdt je scherp', reageert Hendrix professioneel tegenover FOX Sports.

Toch is de controleur, die door bondscoach Danny Blind is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, ook eerlijk over de toegenomen concurrentie. 'Als speler vind je elke nieuwe speler die op jouw positie kan spelen er één te veel, maar je moet gewoon vechten voor je plek en jezelf proberen te laten zien. Dat moet ik doen en dat moeten die andere spelers ook doen.'

Hendrix lijkt dit seizoen meer dan de vorige jaargang zijn stempel op het spel van PSV te drukken. Is hij zoveel beter geworden? 'Het is moeilijk te zeggen. Ik maak elk jaar stappen in mijn ontwikkeling, dit jaar ook. Je doet meer ervaring op en je leert situaties beter herkennen. Misschien is het ook wel een beetje vertrouwen, want in tegenstelling tot vorig seizoen heb ik nu tijdens de voorbereiding ook alles gespeeld. Fysiek kan het nog wel wat beter, qua kopduels ook. Maar het gaat lekker, ik hoop dit voort te zetten.'

Omdat Willem II zaterdagavond stuntte op bezoek bij Ajax (1-2) staat PSV nu al vijf punten los van de Amsterdamse concurrent. 'Mooi hè?', besloot Hendrix met een brede glimlach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.