Hendriks schuift Vergoossen naar voren bij Roda JC

Reacties

Arnold 'Nol' Hendriks is achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen op een machtsovername bij het in degradatienood verkerende Roda JC Kerkrade. De Heerlense textielbaron heeft zijn hoop gevestigd op Sef Vergoossen.

Hendriks schuift Vergoossen naar voren bij Roda JC

De 66-jarige trainer kende tussen 1998 en 2001 een succesvolle periode bij de Limburgse club. Hendriks ziet in de coach in ruste nu een ideale pion in de leiding van Roda, die volgens de investeerder hoognodig hervormd moet worden.

'Gezien zijn ervaring in het voetbal en zijn persoonlijkheid zou Sef een perfecte man zijn', stelt Hendriks (foto) die in het verleden al technisch bestuurslid was en eventueel weer in Roda wil investeren. 'Ik zie in Sef een zeer geschikte commissaris, maar eventueel kan een rol als adviseur ook een optie zijn. Een terugkeer van Sef hangt ook af van een ander persoon met wie we in gesprek zijn. Daarover kan ik nu nog niets kwijt.'

Niet iedereen in Kerkrade is even enthousiast over Vergoossen. Hij was vijf jaar geleden één van de voorvechters van Sporting Limburg, plaatste herhaaldelijk zijn kanttekeningen bij het zelfstandig voortbestaan van Roda JC en maakte zich daarmee bij een deel van de achterban allerminst geliefd.

Een terugkeer als trainer is voor Vergoossen geen optie en ook technisch directeur Leon Vlemmings hoeft zich geen zorgen te maken. 'Absoluut niet. Zo’n baan ambieer ik totaal niet meer. Bovendien vind ik, van de buitenkant gezien, dat Roda in Leon een heel goede technische man in huis heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.