Hendriks: 'Internationale topclub wil Koné'

De transfer van Arouna Koné naar Ajax mag dan wel zijn afgeketst op een medische keuring, een internationale topclub laat zich er niet door afschrikken.

Volgens Nol Hendriks heeft er zich een internationale topclub bij Roda JC gemeld voor Koné. Het bestuurslid technische zaken liet zich niet uit over de naam van de club, die via een makelaarskantoor de interesse in de Ivoriaanse aanvaller kenbaar heeft gemaakt.

'We hebben het nog afgewezen', zei Hendriks tegen L1. 'We denken dat Koné er nog niet klaar voor is.' Het bestuurslid technisch zaken acht echter niet uitgesloten dat de spits in de winterstop vertrekt bij de Limburgse club.

Eind augustus leek Koné Roda JC te gaan verruilen voor Ajax. De medische keuring stond de overgang is de weg. Op basis van de uitkomsten van het Amsterdamse onderzoek besloot Roda JC geen risico's te nemen met Koné, die uit voorzorg op non-actief werd gesteld.

Uit eigen onderzoeken kwamen echter geen problemen naar voren. Koné werd gezond verklaard en maakte vorige week tegen AZ zijn rentree en speelde afgelopen weekend mee tegen Ajax.

Bekijk hier al onze video's