Hendriks bekroont comeback van Eagles in Alkmaar

AZ heeft in eigen huis tegen Go Ahead Eagles een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Invaller Sam Hendriks bracht de bezoekers in de slotfase de beloning voor een knappe wedstrijd (2-2).

'Wij kunnen hier best een resultaat halen', zei Eagles-trainer Hans de Koning voorafgaand aan het duel in het AFAS Stadion. Dat geloof liep in 36ste minuut een deukje op toen Lars Lambooij AZ-back Ridgeciano Haps in het strafschopgebied op zijn hakken trapte. Wout Weghorst stuurde doelman Theo Zwarthoed vervolgens vanaf de strafschopstip de verkeerde kant op: 1-0.

Go Ahead liet zich door de tegentreffer niet uit het veld slaan en was drie minuten later zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar Sergio Rochet redde knap op de volley van Marcel Ritzmaier. In de tweede helft was het toch weer Weghorst die kon juichen. De 24-jarige aanvaller schoot van dichtbij zijn vierde competitietreffer binnen na een strakke voorzet van Iliass Bel Hassani.

Ook na de tweede tegengoal bleven de bezoekers echter de aanval zoeken. Manchester City-huurling Sinan Bytyqi had de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar zijn inzet miste kracht. Dat kon niet gezegd worden van de poeier van Sander Duits in de 66ste minuut. De Eagels-aanvoerder schoot van ruime afstand hard en zuiver raak.

Twintig minuten later was het feest bij de ploeg uit Deventer compleet. De in de rust ingevallen Sam Hendriks kreeg de bal in de 87ste minuut voor zijn voeten na een kopbal van Kenny Teijsse en schoot van dichtbij raak. Derrick Luckassen kreeg in de blessuretijd nog de kans om AZ alsnog de zege te bezorgen, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat boven Zwarthoed.