'Hema-held' Parami zet VVSB op spoor nieuw bekersprookje

Reacties

VVSB heeft zich als eerste club geschaard bij de laatste zestien van het KNVB-bekertoernooi. De Noordwijkerhoutse amateurs waren te sterk voor Katwijk (3-0).

'Hema-held' Parami zet VVSB op spoor nieuw bekersprookje

Vorig jaar beleefde VVSB een ongekend bekeravontuur. De Noordwijkerhouters strandden uiteindelijk pas in de halve finale, waarin FC Utrecht met 3-0 de weg naar de eindstrijd in De Kuip dwarsboomde. Het begon toen allemaal met een benauwd succes tegen streekgenoot Rijnsburgse Boys, dat pas na strafschoppen zijn meerdere moest erkennen in VVSB.

Ook in het nieuwe seizoen kon een streekgenoot de Noordwijkerhoutse bekerplannen niet verpesten, al was het pleit dit keer in de reguliere speeltijd beslecht. Katwijk, dat ook in de Tweede Divisie uitkomt, was na ruim een half uur op Sportpark De Boekhorst in een tijdsbestek van vijf minuten geslagen.

Maikey Parami brak na een half uur de ban door te profiteren van een fout van Katwijk-keper Steven Verstraten. De Hema-held, die vorig jaar in Den Bosch VVSB naar de halve finale schoot, kreeg vijf minuten later navolging van Tim de Rijk.

In de tweede helft overleefde VVSB met hangen en wurgen de Katwijkse jacht op een doelpunt. De schade van de druk van de gasten bleef beperkt tot een afgekeurde aansluitingstreffer. In blessuretijd maakte Giovialli Serbony het Bavo-feest compleet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.