Help Van Persie aan de Puskás Award

Reacties

Robin van Persie is een van de kanshebbers voor de FIFA Puskás Award, de eretitel voor het mooiste doelpunt van het jaar. Nadat de wereldvoetbalbond de tien kandidaten bekend had gemaakt, kreeg Van Persie voldoende stemmen om zich bij de beste drie te scharen. Zolang de verkiezing loopt is het mogelijk nog te stemmen op de Nederlander, de goals te bekijken of te laten weten welke treffer volgens jou moet winnen.

Help Van Persie aan de Puskás Award

Van Persie is genomineerd voor zijn trefzekere duikkopbal in de WK-interland tegen Spanje. Daarmee zorgde de aanvaller van Manchester United voor 1-1, waarna Oranje in het eerste groepsduel zou uitlopen naar een 5-1 zege. Het doelpunt leverde Van Persie al één prijs op, want zijn schitterende gelijkmaker tegen de destijds regerend wereldkampioen werd verkozen tot Sportmoment van het Jaar 2014. Tijdens het Sportgala van NOC*NSF kreeg de aanvaller de Sport in Beeld Prijs uitgereikt.

Onder de andere twee kanshebbers zit één vrouw. De Ierse Stephanie Roche is genomineerd vanwege haar schitterende doelpunt namens Peamount United tegen Wexford Youths. Ook de wondergoal van James Rodríguez is te kiezen als mooiste doelpunt. Hij trof namens Colombia op zeer fraaie wijze doel tegen Uruguay in de achtste finale van het WK.

De winnaar van de prestigieuze award wordt de opvolger van Zlatan Ibrahimovic. Hij troefde vorig jaar Nemanja Matic en Neymar af met een doelpunt dat eigenlijk in november 2012 was gemaakt. De schitterende omhaal tegen Engeland - van buiten het strafschopgebied - werd echter meegenomen in de verkiezing omdat de genomineerde doelpunten toen al bekend waren.

Tot 12 januari kan het publiek nog stemmen op een van de overgebleven drie doelpunten. Op die datum zal tijdens het FIFA Ballon d'Or-gala blijken wie zich de maker van het mooiste doelpunt van 2014 mag noemen. Wordt het de duikkopbal van Van Persie?

Stephanie Roche
Stephanie Roche
James Rodríguez
James Rodríguez
Robin van Persie
Robin van Persie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.