Helmond Sport ziet eerste periode uit handen glippen

Helmond Sport dreigt de eerste periodetitel mis te lopen. De Brabanders verspeelden de koppositie aan MVV Maastricht door met 3-0 van FC Dordrecht te verliezen. Veendam en Cambuur Leeuwarden hielden elkaar in evenwicht: 1-1.

Helmond Sport - FC Dordrecht 0-3Helmond Sport heeft door de eerste nederlaag van het seizoen het zicht op de eerste periodetitel verloren. Op eigen veld verspeelde de ploeg van trainer Eric Meijers de koppositie door met 0-3 van het verrassend goed presterende FC Dordrecht te verliezen. Ook de Dordtenaren zijn nu nog kansrijk in de strijd om de eerste periodetitel.

Moussa Kalisse (foto) zette Dordrecht na twintig minuten ietwat gelukkig op voorsprong. Vlak na rust zorgde Lars Veldwijk met zijn vierde treffer van het seizoen voor 0-2. Het was Kalisse die de eindstand op 0-3 bepaalde. Het in uitduels nog ongeslagen Dordrecht is met veertien punten uit zeven wedstrijden gedeeld vierde.

Helmond Sport is nu tweede, op één punt van koploper MVV Maastricht. In de laatste wedstrijd in de eerste periode gaan de Masstrichtenaren vrijdag op bezoek bij Emmen. Helmond werkt een uitwedstrijd bij Excelsior af. Volendam, derde op twee punten van MVV, speelt thuis tegen SC Veendam. Dordrecht, Sparta en Cambuur Leeuwarden hebben nog een theoretische kans op de eerste prijs van het seizoen.

SC Veendam - SC Cambuur 1-1SC Cambuur liet de kans liggen om op één punt van koploper MVV te komen. De Friezen kwamen op bezoek bij Veendam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Veendam nam brutaal de leiding door Lars Hutten, maar Cambuur maakte voor rust nog gelijk. Edwin Bakker benutte een strafschop. Veendam-speler Arjan Wiegers kreeg in de slotminuut nog een rode kaart. Foto: VI Images