Helmond Sport wint in Emmen, Go Ahead pakt punt

Helmond Sport deed goede zaken in de Jupiler League door het uitduel met FC Emmen winnend af te sluiten. Jimmy Calderwood zag Go Ahead Eagles thuis gelijkspelen tegen FC Den Bosch.

FC Emmen - Helmond Sport 0-1Aangezien de volledige topdrie niet in actie kwam vrijdagavond kon Helmond Sport de druk opvoeren op FC Zwolle, Sparta Rotterdam en FC Eindhoven. De ploeg van trainer Hans de Koning slaagde daar ook in: het won op bezoek bij FC Emmen door een treffer van Erik Quekel. De aanvaller gleed na een half uur de rebound binnen na een schot van Juanito Sequeira.

Go Ahead Eagles - FC Den Bosch 1-1Na het vertrek van Joop Gall werd Calderwood aangesteld als trainer van Go Ahead voor de rest van het seizoen, maar de 57-jarige Schot zat nog niet op de bank tegen Den Bosch. Michel Boerebach was voor één wedstrijd de eindverantwoordelijke en hield een punt over aan zijn debuut. Xander Houtkoop zette Go Ahead in de veertiende minuut op voorsprong na een goede actie van Freek Heerkens, maar tien minuten voor tijd maakte Ralf Seuntjens gelijk.

Overige uitslagenFC Oss - Willem II 1-1AGOVV Apeldoorn - MVV Maastricht 1-1Fortuna Sittard - SC Veendam 1-0FC Volendam - Almere City FC 3-1 Foto: VI Images