Helmond Sport stunt tegen zwak Sparta Rotterdam

Het reguliere seizoen eindigde moeizaam en Sparta Rotterdam zette die lijn tegen Helmond Sport voort. In Brabant viel de Eredivisionist een pijnlijke 2-1 nederlaag ten deel.

Helmond Sport stunt tegen zwak Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam sloot het Eredivisie-seizoen af met kansloze nederlaag in Groningen. De negatieve reeks kreeg op De Braak een vervolg. De twaalfde wedstrijd op rij zonder zege kan echter vervelende consequenties hebben, aangezien een plaats in de Eredivisie op het spel staat in de play-offs.

De overwinning kwam Helmond Sport toe. De ploeg van trainer Jurgen Streppel kwam beter voor de dag dan Sparta Rotterdam. Johan Voskamp was in de eerste helft al twee keer dicht bij een openingstreffer. Na ruim een uur viel de verdiende Brabantse goal. Uit een voorzet van Marc Höcher schoot Mark Veldmate de 1-0 binnen. Sparta worstelde met zichzelf. Zelfs tegen de nummer acht van de Jupiler League bleek de ploeg van trainer Aad de Mos niet in staat weer eens te winnen. Toch zat er met iets meer geluk een beter resultaat in. Nick Viergever miste een uitgelezen kans na een voorzet van Kevin Strootman.

Erik Falkenburg bracht Sparta een kwartier voor het einde na een scrimmage op gelijke hoogte. Maar het vertrouwen dat daarmee werd gewonnen was binnen drie minuten weer te niet gedaan. Na een prachtige voorzet van Höcher kon Sjaak Lettinga de 2-1 achter keeper Cor Varkevisser koppen.

Sparta heeft zondag op eigen veld de kans zich te revancheren voor de slechte beurt in Helmond, waar juist de Brabantse ploeg gaat voor een tweede stunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen