Helmond Sport strikt omstreden Bjelica

Reacties

Helmond Sport heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Aleksandar Bjelica. De 21-jarige verdediger komt transfervrij over van PEC Zwolle en tekent een contract voor een jaar.

Helmond Sport strikt omstreden Bjelica

Bjelica speelde sinds zijn komst naar PEC, in december 2014, slechts drie competitieduels namens de ploeg van trainer Ron Jans. Hij kreeg in maart van dit jaar van de Zwolse clubleiding al te horen dat er geen plaats meer was voor hem in het IJsseldelta Stadion.

De geboren Serviër beleefde een hectische periode in de eerste helft van afgelopen seizoen. Bjelica werd door zijn oorspronkelijke werkgever FC Utrecht verhuurd aan Sparta Rotterdam, maar die samenwerking eindigde al vroegtijdig.

De club uit de Jupiler League stuurde Bjelica terug na een bizarre eis die de verdediger stelde. Hij wilde in november vorig jaar alleen naar het stadion komen voor het thuisduel met NEC (2-2) als hem een basisplaats zou worden gegarandeerd. Sparta weigerde daaraan mee te werken. Kort na het incident liet FC Utrecht het contract van Bjelica ontbinden en stapte de verdediger na een stage over naar PEC Zwolle.

Ervaring
Ondanks het hectische seizoen en de geringe speeltijd van Bjelica in de afgelopen maanden is de clubleiding van Helmond Sport erg blij met zijn komst. 'Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring opgedaan bij mooie clubs als FC Utrecht, Sparta Rotterdam en PEC Zwolle', aldus directeur Mario Captein. 'Aleksandar voegt duelkracht toe en heeft een echte winnaarsmentaliteit.'

De verdediger zelf wil vooral weer aan spelen toekomen. 'Ik ben blij dat ik onderdeel van de plannen van Helmond Sport ben', aldus Bjelica op de clubwebsite. 'Voor mij is het belangrijk dat ik minuten kan maken en kan laten zien dat ik van waarde ben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.