Helmond Sport en FC Den Bosch lopen uit

Sparta, dat bij Emmen twee punten liet liggen, heeft terrein prijs moeten geven op Helmond Sport en FC Den Bosch.

Helmond Sport sloeg de aanval van Go Ahead Eagles op overtuigende wijze af. De Brabantse formatie won op de Adelaarshorst met 4-1. Maickel Ferrier en Leon Hese voor en Ronald Dassen en Edwin Linssen na rust gaven de Helmond-overwinning een persoonlijke kleur. Michel Kruijer deed dat in negatieve zin, de verdediger van Go Ahead kreeg een rode kaart.

FC Den Bosch kende meer problemen met AGOVV Apeldoorn. Pas in de slotfase stelde Koen van de Laak de Bossche overwinning veilig. Namens de formatie van Gert Kruys had Stefan Jansen in 66-ste minuut de AGOVV-voorsprong ongedaan gemaakt.

Achtervolger Sparta Rotterdam moest terrein prijsgeven op de Brabantse concurrentie. In en tegen Emmen bracht Mourad Mghizrat zijn oude club puntverlies toe. De aanvaller, die op huurbasis in Drente speelt, gaf Ruud Berger de gelegenheid de 1-1 te maken. Danny Koevermans had Sparta vroeg in de wedstrijd op voorsprong gezet.

BV Veendam heeft de smaak te pakken. Nadat vorige week VVV-Venlo het eerste slachtoffer was geweest van de Groningse dadendrang, moest dit keer TOP Oss er aan geloven. Ronald Hamming had met twee goals een belangrijke bijdrage aan de 3-1 zege. De Graafschap leed opnieuw een nederlaag. Stormvogels/Telstar was dankzij doelpunten van Sjaak Lettinga en Andwélé Slory met 2-0 te sterk voor de Doetinchemse club.

Maurice Verberne pakte in zijn eerste wedstrijd voor MVV een gele kaart. In zijn tweede duel in de Maastrichtse dienst deed de gehuurde verdediger er een schepje bovenop. Bij een 2-0 achterstand kreeg hij rood. FC Eindhoven stuurde de Limburgse formatie met een 3-0 nederlaag naar huis.

Het kunstgrasduel tussen Heracles Almelo en Cambuur Leeuwarden, die beide hun thuiswedstrijden op kunstgras afwerken, kreeg geen winnaar (1-1). VVV-Venlo en Fortuna Sittard boekten beide een 1-0 overwinning. Respectievelijk Haarlem en FC Dordrecht waren niet opgewassen tegen de Limburgse clubs.

Bekijk hier al onze video's