Hellemons: 'Maaskant zou perfect passen bij NAC'

Reacties

Eric Hellemons maakt zich mogelijk op voor zijn laatste wedstrijd als interim-hoofdcoach van NAC Breda. De Brabanders treffen zaterdagavond AZ in het eigen Rat Verlegh Stadion.

Hellemons: 'Maaskant zou perfect passen bij NAC'

Daarna breekt het interlandweekeinde aan, waardoor de competitie stilligt. 'Het zou zowel voor de club als voor mij goed zijn als er in die periode duidelijkheid komt over de trainerspositie', vindt de voormalige speler van RBC Roosendaal in gesprek met Voetbal International. 'Dat heb ik de clubleiding laten weten en ik heb de indruk dat zij er net zo over denken als ik.'

Technisch directeur Graeme Rutjes stelde afgelopen maandag nog met klem tegenover VI dat Robert Maaskant de enige kandidaat is met wie NAC deze week officieel praat. Aan de hand van dat gesprek zou hij bekijken of hij nog met andere kandidaten in conclaaf gaat. Hellemons: 'Als je het mij persoonlijk vraagt, zeg ik: Maaskant zou perfect passen bij NAC. Als trainer en als mens heb ik hem hoog zetten. Ik denk dat Rob Penders en ik onder hem goed kunnen werken. We zijn, denk ik, in staat hem aan te vullen en nu en dan op de rem te trappen.'

Rob Penders en Robert Maaskant, hier met scheidsrechter Björn Kuipers, werkten eerder al samen bij NAC Breda als speler en trainer.
Rob Penders en Robert Maaskant, hier met scheidsrechter Björn Kuipers, werkten eerder al samen bij NAC Breda als speler en trainer.

Maaskant staat nadrukkelijk open voor een terugkeer in het Rat Verlegh Stadion, waar hij tussen 2008 en 2010 een succesvolle periode kende. Hij is momenteel als assistent-trainer werkzaam bij het Amerikaanse Columbus Crew, maar kan daar op korte termijn vertrekken. De vraag is nog of beide partijen financieel tot overeenstemming kunnen komen. Daarover zal vermoedelijk op korte termijn duidelijk komen.

Twee weken terug werd bekend dat Hellemons een nieuwe verbintenis zou ondertekenen bij NAC. Hij stond als jeugdtrainer voor twintig uur op de loonlijst, maar treedt nu fulltime in dienst tot medio 2016. Deze week wordt dat akkoord formeel met een handtekening bekrachtigd. Hellemons blijft hoe dan ook als trainer betrokken bij het eerste elftal.

Tighadouini
Donderdag moest hij tijdens de training nog in actie komen als eindverantwoordelijke. De oefenmeester stuurde Adnane Tighadouini weg na een meningsverschil over een spelsituatie. Hellemons: 'Ach, dat soort dingen gebeurt zo vaak. Alleen nu stond er toevallig een cameraploeg van FOX Sports bij. Niets aan de hand. Adnane staat zaterdag tegen AZ gewoon in de basis.'

Stipe Perica keert tegen de Alkmaarders terug van een schorsing. Vrijdag maakt Hellemons bekend of hij direct weer in de basis zal starten of dat de prima presterende Mats Seuntjens in de punt van de aanval zal staan. Het meespelen van Rémy Amieux is onzeker. Hij kampt met kleine pijntjes. Elson Hooi is tegen AZ weer inzetbaar voor NAC. De aanvaller ontbrak de laatste weken vanwege hamstringklachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.