Hellemons baalt na debuut: 'Had eigenlijk 4-0 moeten staan'

Eric Hellemons beleefde een vervelend debuut op de bank bij NAC Breda, al zag het er na de sterke start goed uit tegen ADO Den Haag (1-1). De (tijdelijke) opvolger van de onlangs ontslagen Nebojsa Gudelj zag zijn ploeg in de tweede helft de wedstrijd uit handen geven.

'Dit is zeer teleurstellend. Er wordt een bepaald niveau gevraagd. Dan moet je bepaalde zaken kunnen uitvoeren. Dat ging in de eerste helft goed, maar zakte in de tweede helft ver terug', aldus Hellemons in gesprek met FOX Sports. 'Dat zal snel anders moeten, want je moet punten halen.'

De club uit Breda begon ijzersterk en beloonde het goede spel voor de rust met slechts één treffer tegen het tiental van ADO. 'Tachtig minuten elf tegen tien en heel veel kansen. Je gaat met 1-0 de rust in, maar het had eigenlijk 3-0 of 4-0 moeten staan', aldus Hellemons. 'In de eerste helft moeten we de wedstrijd beslissen. Er is de laatste weken veel gebeurd in de groep, dat weet ik. Maar op dit moment telt ja maar en als niet.'

Over zijn nabije toekomst als hoofdtrainer van NAC wilde Hellemond niet veel kwijt. 'De club is op zoek naar een trainer, want er is een profielschets gemaakt. Maar dat maakt voor nu niets uit. Ik doe mijn stinkende best voor de club en dat doe ik graag', besluit de voormalige speler van RBC Roosendaal.

Maximaal
ADO Den Haag-trainer Henk Fraser was na afloop, helemaal gezien de vroege rode kaart van Wilfried Kanon, vooral heel blij met het karakter van zijn ploeg. 'Met een beetje geluk gaan we weg met drie punten. Maar als je tachtig minuten met tien man speelt is dit wel het maximaal haalbare. Dit is gewoon een goed resultaat', aldus Fraser.