'Helemaal geen sprake van crisis bij Internazionale'

Novara-trainer Attilio Tesser bestrijdt dat zijn tegenstander van dinsdagavond, Internazionale, in een crisis verkeert. De coach, die in Italië door het leven gaat als de Alex Ferguson van Novara, betuigt zijn respect voor de ploeg die net als de promovendus na twee duels over een schamel puntje beschikt.

'Helemaal geen sprake van crisis bij Internazionale'

'Het is overdreven om te zeggen dat ze in een crisis verkeren', aldus Tesser. 'Ze hebben een geweldig team dat meer had verdiend in de laatste twee duels. Wij kennen de kracht van Inter, maar leggen ons niet bij voorbaat neer bij een nederlaag. We hebben al bewezen dat we Serie A-waardig zijn en willen de punten in eigen huis houden.'

Crisis of niet, duidelijk is dat Inter-trainer Gian Piero Gasperini onder hevige druk staat. De coach krijgt onder meer kritiek door de manier waarop hij omgaat met Wesley Sneijder. De spelmaker krijgt dit seizoen nog niet de rol in de as van het veld en moest tot op heden al als linkshalf en als verkapte linksbuiten optreden.

Bij Internazionale staat Christian Chivu aan de vooravond van zijn rentree. De Roemeense voormalig verdediger van Ajax heeft zijn blessureleed inmiddels achter de rug.

Italiaanse media speculeren al volop over een ontslag van Gasperini. Een van de namen die opduikt als opvolger is die van Roberto Baggio. Tussen 1998 en 2000 kwam de topspits van weleer uit voor de Nerazzurri. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's