Heldenrol Kagawa bij United, Ba helpt Chelsea aan zege

Manchester United kende dankzij Shinji Kagawa een makkelijke middag tegen Norwich City. Chelsea versloeg West Bromwich Albion dankzij Demba Ba.

Manchester United – Norwich City 3-0Robin van Persie was weer belangrijk voor Manchester United, maar de hoofdrol tegen Norwich City was weggelegd voor Shinji Kagawa. Van Persie scoorde dit keer niet, maar wel was hij de aangever bij het eerste doelpunt van de wedstrijd. Antonio Valencia bracht de bal vanaf de rechterkant voor, waarna Van Persie met een uiterste krachtsinspanning Kagawa bediende. De Nederlander leek zijn rug te blesseren bij de voorbereidende actie, maar kon verder spelen.

Na ruim een uur verliet Van Persie alsnog het veld ten faveure van Danny Welbeck. Van Persie, die al eens aangaf graag alles te willen spelen, werd gespaard met het oog op de Champions League-return tegen Real Madrid van dinsdag (heenwedstrijd 1-1).

In de 77ste minuut was het Kagawa die zijn en United's productie verdubbelde. Wayne Rooney leverde de bal aan en de Japanner bleef rustig bij de afronding. Daarmee werd Kagawa de eerste Japanse speler in de Premier League ooit die vaker dan één keer scoorde. Hij bekroonde zijn prima optreden twee minuten voor tijd met zijn derde treffer. Kagawa liftte de bal beheerst over Norwich-doelman Mark Bunn. Een minuut later schoot Rooney van twintig meter de vierde United-treffer binnen.

United komt door de winst op 71 punten, liefst vijftien meer dan achtervolger Manchester City. De rivaal van United gaat maandag wel nog op bezoek bij Aston Villa.

Chelsea - West Bromwich Albion 1-0Met Demba Ba maar zonder aanvoerder John Terry boekte Chelsea in eigen huis een plichtmatige overwinning. De Nederlander Nathan Aké, die woensdag in het duel met Middlesbrough in het FA Cup-toernooi (0-2) nog in de basis startte, zat niet bij de selectie.

De enige goal van de wedstrijd kwam van Demba Ba. David Luiz legde de bal met zijn hoofd knap terug vanaf de achterlijn, waarna de Senegalees van dichtbij kon scoren. Veel kansen vielen er niet te noteren op Stamford Bridge. In de slotfase probeerde West Brom nog een gelijkmaker af te dwingen, maar dat lukte niet aangezien er geen grote kansen kwamen.

Chelsea heeft nu 52 punten en is Tottenham weer voorbijgestreefd op de ranglijst. De Londenaren spelen zondag wel nog thuis tegen Arsenal. West Brom blijft zevende maar kan later vandaag achterhaald worden door Liverpool. The Reds gaan op bezoek bij Wigan Athletic.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.