Heldenonthaal Wesley Sneijder op vliegveld in Istanbul

Wesley Sneijder is maandagmiddag groots onthaald op het vliegveld van Istanbul. De Nederlandse spelmaker zal nog vandaag een contract tot medio 2016 ondertekenen bij Galatasaray.

Heldenonthaal Wesley Sneijder op vliegveld in Istanbul

De aanvoerder van Oranje werd op de luchthaven begroet door honderden fans. In Turkije wordt de komst van Sneijder, die voor 7,5 miljoen euro wordt overgenomen van Internazionale, in de landelijke pers al 'de grootste transfer van Turkije ooit' genoemd.

Direct na het ondertekenen van zijn contract zal Sneijder, die inmiddels na een dollemansrit door het drukke Istanbul in gezelschap van zaakwaarnemer Sören Lerby op de clubburelen is gearriveerd, gepresenteerd worden. Zondagavond liet hij op de clubwebsite al weten uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging. 'Ik hou van topwedstrijden', refereerde hij aan zijn inzetbaarheid volgende week tegen nummer twee Besiktas. 'Ik ben er klaar voor. Ik wil spelen tegen Besiktas.'

Sneijder zal bij de Turkse grootmacht het voor Nederlanders bijzonder rugnummer veertien gaan dragen. Dat is hetzelfde nummer waar Johan Cruijff ooit furore mee maakte.

Via Twitter liet Sneijder vlak voordat hij in het vliegtuig naar Turkije stapte nog een boodschap achter. 'Vaarwel Milaan, dank voor alles. Jullie zitten altijd in mijn hart. Alle fans bedankt! Ik ben nu op weg naar Istanbul. Ik kijk ernaar uit.'



Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen