Heldenonthaal in Wenen voor 'überglücklich' Rapid

Reacties

Vooraf hoopten ze bij Rapid Wien op 'het Wonder van Amsterdam', en dat kwam er ook. De dolgelukkige matchwinner Louis Schaub kon het na afloop maar amper geloven. Samen met zijn ploeggenoten kreeg de middenvelder 's nachts een heldenonthaal op het vliegveld van Wenen.

Heldenonthaal in Wenen voor 'überglücklich' Rapid

Bij rust stonden de Oostenrijkers door doelpunten van Robert Beric en Schaub (op de foto tweede van links) met 0-2 voor, maar treffers van Arek Milik en Nemanja Gudelj brachten Ajax weer helemaal terug. Twee minuten ná die 2-2 was het echter wederom Schaub die doel trof en zijn ploeg daarmee een sensationele overwinning en prestatie bezorgde. De twintigjarige middenvelder was zodoende de gevierde man.

'Ik denk dat het nog wel één of twee nachten zal duren, voordat we dit allemaal bevatten', sprak hij na de wedstrijd tegenover Oostenrijkse media. 'We hebben het ongelofelijke gepresteerd, en dat hadden veel mensen niet verwacht. De fans en wijzelf hebben echter altijd het geloof gehouden.' Zijn trainer Zoran Barisic sprak eerder al van een 'überglücklich' gevoel bij zijn ploeg, terwijl de Oostenrijkse media spreken van een 'sensation'.

Ook verdediger Mario Sonnleitner was door het dolle heen. 'Het zou een flinke klus worden, dat wisten we. Maar we hebben met z'n allen álles gegeven. Die vroege 1-0 was lekker, na de 1-2 van Ajax werd het nog even spannend, maar ik heb altijd vertrouwen gehad in een goede afloop.' In de nacht van dinsdag op woensdag keerde Rapid direct huiswaarts, waarbij een grote groep fans spelers en staf als ware helden onthaalde (foto onder).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.